Vrijheid gedichtenweek. Ruzie is geen vrijheid en zo benauwd. Manja Croiset Ze was Met haar tweede partner in het NHM en maakte de foto’s.

Hier bij  schiet ik vol. Zowel over de immigranten als de kracht van de zelfkennis.

Ik ken haar als een  warme zachte vrouw met een joodse achtergrond dit was een verrassing, ze was samen met haar partner in het NHM hij maakte de foto’s
Natuurlijk heb ik haar om toestemming gevraagd.
Chapeau Gwendelyn Rammeloo

Mijn bijdrage weer niet zonder gedoe. Beklag bij de site en ik snak naar lucht.

     

 

Mooi Manja. Ook Etty van Hillesum vond vrijheid in zichzelf toen zij in Dachau. In haar dagboeken kun je lezen hoe dit haar staande hield temidden van al dat ondraaglijke onbegrijpelijke angstaanjagende, Marije Hendrikx

Marije Hendrikx dat maakt pijn en verdriet niet minder, maar ik buig voor niemand.

Manja Croiset natuurlijk niet, misschien ietsje beter uit te houden. Marije

En toen ging het helemaal mis, iemand die niets van me weet.

Mogelijk dat de brieven van Dietrich Bonhoeffer je kunnen troosten. Bart Hamming

Bart Hamming u kent Manja Croiset niet, maar ze kan nauwelijks zien en horen. En een illusie, dat zij van anderen zou kunnen leren draait u het maar om.
https://www.facebook.com/KunsthistoriKa/en haar cv globaal
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Manja_Croiset

Bart Hamming mag ik vragen naar je leeftijd en wat je van me weet. Claude Marin goed bedoeld, af en toe spreek je iets te vaak voor mij. Een theoloog!

Manja, ik weet zo goed als niets van jou. Ik ben 58. En hoewel niet verbonden aan enig kerkelijk instituut of stroming, heeft het denken van Bonhoeffer mij veel bruikbare ‘denksels’ geboden. Bart Hamminga

Bart Hamming ik kan niet lezen dat zou al een stukje vrijheid zijn. Ik HAAT adviezen, omdat ze nergens opslaan. Was er een oplossing dan had ik hem zelf wel gevonden. Mijn hersenen qua denken zijn als enige niet aangetast. Als ik iemand advies geef, vraag ik het eerst. Een wildvreemde kun je geen losse flodder sturen, dus eerst oriënteren voor je iets zegt. Zal wel bot klinken, maar zo is het wel. 1/4 oog 1/4 oor, niet kunnen lopen.Maakt me niet tot een aangenamer mens. Inmiddels dus ook een gevangen van mijn lichaam. Kan wel een gedicht over.

Voor  Philippe en vele anderen

verdriet laat zich niet timen
in de nacht minder eenzaam
verzwolgen in de duisternis

de nacht waakt
zorgvuldig over zijn geheimen
zelfs de maan kijkt niet mee

Een blinde in de duisternis
is minder eenzaam dan bij licht.

Manja Croiset

Bart H Manja Croiset het was geen advies, het was een vrijblijvende suggestie, uit meeleven. In jouw post lees ik dat je blind bent, maar uit de toon afleidend, vermoed ik dat dat niet je ernstigste handicap is. Een blind, doof en dicht hart zijn veel ingrijpender handicaps. Ik respecteer je onaangenaamheid en sluit mijn correspondentie met jou af.

Dit heb ik gerapporteerd ‘ ik respecteer je onaangenaamheid’ en gevraagd of het gedichtensite of een hulp en advieslijn is.

Marije H steunde al het idee Bonhoeffer en zij diende wel te weten.

Bart Hamming je sluit af, zeg je maar dat is niet waar. Je geeft een trap na. Daar word ik dus onaangenaam van. Het is het tegendeel van respect. Opnieuw geef je blijk niets van me te weten. Ik heb duidelijk geschreven, dat niemand mijn gedachten kan breken. Maar de stigmatisering gaat vrolijk door, dus geef ik weerwerk en dat is kracht/ verzet. Geen meeloper.
Mensen kunnen zelden normaal sorry zeggen. Starheid is jouw niet onderkende onvrijheid. Die wordt geprojecteerd en daar komt mijn kracht, me eigen gemaakt in een strijd van meer dan 70 jaar.
Ik hoor niet in een hokje en laat me er ook niet in stoppen.Een sterkte geest opgesloten in mijn lichaam.
Ik heb daar een heel lang gedicht over geschreven. Als ik was zoals jij schrijft, was ik niet de schrijfster, die ik ben.

Reactie Bart H

BED5769C-904D-4C5E-8872-B7FF3ADC8DC2

Dacht je nu, dat jij mij kon sturen.
Er bestaan 1001 therapieën.
I do it my way
Er is maar een modus en dat is de mijne.
Jij wenst te volharden, mij kraak je niet.
Jij bent vastgeroest in jouw mening.
Ik ben ik en dat neemt niemand me af, na dit leven.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Manja_Croiset
De groeten, drammer. Zeker weer slechts een suggestie. Ik stel voor dat je stopt met suggereren. Bovendien is dit niet de plek. Nooit opgestemd, maar de VVD had ooit de slogan. “ Gewoon jezelf kunnen zijn” Nu lijkt me dat prima, zo lang je de ander dat een ander dat ook gunt.  Jij bent een prediker. Opnieuw er werd je niets gevraagd.  En dat ongenaam neem je terug. Bart Hamming heb je dat punt begrepen?
Ik heb nl een hart, een heel groot hart. Dat is goed, dat ik dat niet verloren ben. Het houdt me betrokken vanuit mijn bed. Leed kan ik niet zien. Dat is positief en negatief, mijn hart zet ik niet even uit.
Als ik een ijskonijn was…ach zinloos.

Twee nachten geskipt en als ik zo gewenst en hoog nodig in slaap val en gewekt word…, is vrijheid ver te zoeken.

Als tegenwicht. Dit fictie.

Veiligheid is ook vrijheid door mij ingesproken.

Daarna pas Gwendolyn toegevoegd.

98EE4E22-F69A-4187-9851-993B6AA126BC.jpeg

Volgende akkefietje, een schrijfster vraagt mij om een stem voor een prijs.

Sorry, ik ken je werk niet dus dat kan ik niet.

Madame kwaad, bleek ook nog spiritueel te zijn en ik ben geblokkeerd, die spiritualiteit, die schijnt niet de baten, voor haar in de plaats een boeiende correspondent.

In verband met het overlijden van Eli Asser is

OVER DE SHOAH DIE NOOIT VOORBIJ GAAT

en

MIJN ODYSSEE

tijdelijk of line, de datum moest in de annalen bijgeschreven.

 DIT WAS HET THEMA VRIJHEID


WAT IK LEES BEHALVE BIJ GWENDOLYN, DAT NIEMAND IEMAND RESPECTEERT
NOCH HET LICHT IN DE  OGEN GUNT, VRIJHEID?

 

MANJA CROISET

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.