LETHARGIE/DEFAITISME. Manja Croiset

LETHARGIE of DEFAITISME

Altijd zeg ik ben niet oud, ik ben ziek. Ik ben me oud gaan voelen, er zijn mensen op mijn pad waar ik in een eerdere levensfase in een milieu terecht was gekomen, waar ik me thuis voel/hoor. Ondanks dat velen ouder zijn en midden in het leven staan. 

Er is een lange periode van onvoorstelbaar worstelen aan vooraf gegaan. Inhumaan behandeld. Niet aanwezig zijn bij boekpresentaties en zoveel meer, nu de boekenbeurs morgen in Paradiso. Hoe beroerd ik me ook voel fysiek, zo verlaten als ik ben, daar is een niet te beschrijven paniek in geweest. En nu, het is gewoon geworden, zelfs hulp vragen voor kleine dingen. Over defaitisme, ik was een politiek dier, een groot engagement. Anderen worden wakker, ik wend me af.

ZELFBESCHERMING  een onbewust opgetrokken muur, omdat het echt niet te dragen was? 

Sensibility makes no sense.

© Manja Croiset

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.