over het Sinai Centrum en gedrag van slachtoffers. Oorlogspad en hoge bomen, niet te kappen! Manja Croiset

Wie weet ben ik op oorlogspad, tijd om man en paard te noemen.

Een backup en een breder bereik.

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/433874/Nicolaas_Op_Oorlogspad.html

David de Leeuw Denk dat therapie door verschillende mensen verschillend beleefd wordt Manja

David de Leeuw  er was geen therapie. Totaal niet. De kasjroet dat was alles. Joden niet joden door elkaar , psychoses alles.

Cynisch kenden ze het woord trauma überhaupt? Een goed „Nederlands“ woord.

De hulp verlening was en is nog vaak een grof schandaal.

Ik ga natuurlijk wel kijken en niets leren, als ik het goed vind, wordt het diep verdriet ( ik ben vandaag over 2 maanden 72) dat ik op mijn 14e al vastliep en dit dan tekort gekomen ben en wel vergiftigd.

Als het goed is zal ik het de mensen, die er iets aan hebben van harte gunnen. Maar ik word ws nog feller tegen hen, die zeggen zeurpiet en we hebben allemaal wel iets wat. Liefs🍀❤️

N.a.v. diverse reacties.

Peter van Zetten ‘k heb veel goeds gehoord over ‘ ’t Sinai Centrum!

Beste Peter, dat dan pas eind vorige eeuw, begin deze. Eerder niet. Ik ben blij voor hen die er nu iets aan hebben, maar woedend over vroegend. Keihard regime van een doorsnee psychiatrische inrichting. Nu cynisch. 

Kenden ze het woord trauma?

Emilie Luckhardt  mensenleven. Therapie kan palliatief zijn, maar je hebt meestal levenslang.  En ik vond het niet heel heftig, maar dat zegt NIETS over een ander. Maar bijna 72 en al van mijn 14e bezig. Behoorlijke therapie  ook in het Sinai Centrum bestond niet. Via mijn boeken en documentaire door de cineast Willy Lindwer mijn eigen modus gevonden. Die film was indirect oorlog, meer hoe slecht de psychiatrie en nagenoeg iedereen ermee omging.

Ik ga niet over de gevoelens van anderen, nagenoeg dagelijks lijkt het dat anderen mij wel willen regeren. Ook over man en paard noemen. Dan komt nu meteen een cynische uithaal naar de grote „ Simon Hammelburg „ Hij schreef een geweldige recensie op Manja en klinieken. Mensen vroegen hem naar mij. Ik werd gedumpt GEESTESZIEK heeft niets met de Shoa te maken. Het kost me connecties, jammer dan. Vrienden kun je het niet noemen.

Oudere uitgave.

https://www.bol.com/nl/p/manja-en-de-klinieken-of-de-grote-miskenning/9200000040952332/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=manja%20e&originalSearchContext=media_all&originalSection=main

Sorry David, over jouw rug. 

Maar geschiedschrijving kan niet mild zijn. 

In dit item niet aan de orde gelukkig, maar daarom huiverig voor groepstherapie. Rivaliteit ontzettend in deze context weerzinwekkend over die groep denk ik, gedwongen therapie.

Wordt wat nederig, ik kan wel meer namen noemen al een nicht met wie ik een grootvader deel. Het heet

Hoge bomen vangen veel wind, probeer ze eens te snoeien. Laat staan te kappen. 

Wedden dat ik dan degene ben, die jaloers heet?  Want die mensen zijn zo geweldig! 

Nooit generaliseren.

https://www.bol.com/nl/p/de-odyssee-van-mijn-bestaan/9200000089147975/?country=BE

http://www.at5.nl/gemist/tv/166/24820/manja-een-leven-achter-onzichtbare-tralies/4

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Manja_Croiset

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.