Israel is geen religieus /zionistisch probleem, maar jodenhaat in Europa en in de Arabische wereld. © Manja Croiset

Als reactie geplaats nu hier.Chloe Untrau alhoewel het allemaal in mijn boek ‘Over de Shoah die nooit voorbij gaat’ staat over Israel, beknopt. Israel is niet ontstaan uit een handjevol zionisten. Maar de Shoah overlevenden waren niet welkom in hun ‘thuislanden’ en zijn op de vlucht geslagen naar Palestina, heb je het ene inferno overleefd, word je op de vlucht alsnog vermoord. Jaren na het uitroepen van de staat Israel waren de niet gevluchte palestijnen er veel beter af dan zij, die schandalig in vluchtelingenkampen in andere Arabische landen. Steenrijk, ruimte zat. Logisch die keiharde eerste oorlog palestijnen versus joden. Maar de oorlogen daarna kwamen merendeels vanuit die schatrijke Arabische wereld, tja en na elke oorlog was de verstandhouding jood-palestijn slechter. Een status quo ante is er nooit. Maar zo is het uit de hand gelopen. Ben ik het met alles eens met wat de joodse Israëlisch doen, nee. Maar ik wens te ontkrachten, dat het een religieus/zionistisch probleem… als de Arabieren beter voor hun ‘soortgenoten’ hadden gezorgden, waren er vast wel eens incidenten geweest. Maar van andere orde… en ik hoef niet, ondanks de niet misverstane jodenhaat. Het is natuurlijk veel uitgebreider, maar dit is het globaal, vreemd woord in dit verband. Ja, het misverstand is globaal. Toem mijn zuster emigreerde ze ging niet op alija, heel simpel verliefd en ja zij heeft hier wel met antisemitisme te maken gehad. Maar in het begin zat ze liever naast een gematigde arabier in de bus dan een vrome jood. Nu hebben ze auto’s uit nood. Er was onlangs een enquête. Niet te geloven, alsof er 10 arabieren zijn en 60 miljard joden, die wereld regeren. Deze getallen zijn natuurlijk gechargeerd. enige jiddische overdrijving? Nee bekrachtigen.

https://www.bruna.nl/boeken/over-de-shoah-die-nooit-voorbij-gaat-9789402125078

http://www.ako.nl/product/9789402125078/over-de-shoah-die-nooit-voorbij-gaat-manja-croiset/

e.v.a websites en alle boekhandels/
En dit is een gegeven, geen mening.
Manja Croiset auteur.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.