OVER DE SHOAH DIE NOOIT VOORBIJ GAAT

Greetje Hagendoorn aan Manja Croiset
Nog een Zojuist ·

OVER DE SHOAH DIE NOOIT VOORBIJ GAAT Manja Croiset

Dit eerst als reactie op de recensie van Gwendolyn van Essen

Wat mijn opvalt, hoe ontzettend conscenscieus de schrijfster te werk is gegaan. Verwijzingen naar boeken, films, toneelstukken, citaten, ook haar eigen Manjaforismen, alles heeft zijn plek. De kennis lijkt onuitputtelijk en naar ik begreep uit de tweede radioreportage bij de Joodse Omroep bij haar bed gemaakt, (hierbij refereer ik aan de marteling teennagels uittrekken bij verhoor) dat ze waarschijnlijk wel verifieert maar dat ze alles in haar hoofd en hart heeft zitten. Bizar. En het materiaal van derden de lijst van toestemmingen is enorm. En ook daarover lugubere humor. Waarom niet van tweeden; ” omdat die al dood zijn”. Geen familekroniek, een historisch boek, dat zich absoluut niet alleen tot de genociden op de joden beperkt. De indianen komen aan bod. Het is teveel om op te noemen, diep maar dan ook diep onder de indruk… Inderdaad de humor zwarrt maar ijzersterk Gwendolyn van Essen,ze optent zelf al met Huilende Humor. Het boek verdient absoluut veel aandacht… Ik vind het makkelijker her en der te citeren dan een heel egen kritiek te schrijven….
Ik ben naar meer van haar You Tubes gaan luisteren.
Lezen en Luisteren. Greetje Hagendoorn

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.