Totaal ingestort en suicidaal Manja Croiset

Ik wsit al dat ik kapot ging….

Weer licht an weer pc aan, ik vrees dat het tijd wordt, maar illegaal de documentaire die Willy Lindwer over mijn leven maakte online te zette, met daarbij mijn visie op de film en wat er na gebeurde. Illegaal dus slechte kwaliteit, maar de Engelse niet gereviseerd waart al vrij op internet rond. En ik sta niet er niet achter, er zullen mensen zijn die dan zeker weten dat ik gek ben, maar ook van anderen respect krijgen dank jullie wel , Noa en Esther Chayes Wel eens een vrouw met cyanotische lippen, gewoon een hartkwaal op je 17e dood naast je neer zien vallen, want ze is gek en moest en moest en VIEL DOOD NEER. DAT IS DE HULPVERLENING!

Helemaal in paniek en in de war, zo wijs is Noa Chayes, ik zal wel ontvriend worden, mag Noa er zo over denken natuurlijk, maar een mening en geen feit.
Ik ben er ziek van. Zo maar uit het niets, ja het is zo leuk om te doen…. kijk toch uit mensen. Jullie beschadigingen met meningen tot statements te maken, buitengewoon gevaarlijk en verre van wijs.

In overleg gedeeld. Mag verder gedeeld

Noa Chayes
2 uur ·

Ik moet denk ik even iets zeggen. Op eens, zo maar “uit het niets” is er zo een grote vloedgolf van mensen gekomen die er een eind aan hebben gemaakt door middel van suïcide en/of jezelf zo extreem uithongeren jaren lang dat je hart er letterlijk klaar mee is. Ik vind dit (en vele vele anderen) uitermate verdrietig en hartverscheurend. Mensen, ik snap heel erg goed hoe moeilijk het kan zijn om te leven, en dat het grote niets soms de enige oplossing lijkt te zijn. Maar het is (en ja ik weet het, iedereen zegt dit maar ik zeg het toch) niet de oplossing. Sterker nog, het maakt alles alleen maar tien miljoen keer erger dan het al was. Degene die overleden is heeft de problemen niet uitgewist, alleen maar doorgegeven aan alle mensen die het meeste om hem of haar geven. Ik leef op het moment in zo een grote angst aangezien ik de laatste maand minimaal een keer per week een berichtje krijg dat iemand waar ik oprecht om geef ons heeft verlaten. En nogmaals, ik snap echt heel goed dat het soms lijkt alsof het nooit meer beter zal worden. Maar dat is gewoon niet waar! Het kan ECHT beter worden! Maar wanneer je andere mensen berichtjes gaat sturen met je plannen (ook al overleef je het) belast je die mensen heel erg. Ze willen je niet verraden en je vertrouwen schenden, maar ze willen je ook niet verliezen. Je kunt het beste gewoon hulpverleners inschakelen, want die zijn daarvoor. Niet andere mensen. En ik weet dat uithongeren een ander verhaal is, ik weet het, je weet niet beter, je denkt dat je niet dood kan gaan, maar geloof me, echt wel. Mensen. Ik verzoek jullie om alsjeblieft wat zuiniger met je leven om te gaan. Hoe kwaad het leven je ook aankijkt, hoe rot alles ook lijkt te gaan, hoe dik je je ook voelt, blijf altijd vechten, EN GEEF ALSJEBLIEFT NOOIT OP. Op het moment kunnen we echt niet meer mensen bij het lijstje schrijven!

Er staat oa. als reactie bij zo jong en zo wijs, niet mijn ervaring.

Totaal overstuur door een mening over suiccide… zulke opmerkingen kunnen er toe leiden. In bed liggend pc uit, weer aan ja IK BEN OOK TEGEN SUICIDE EEN FATSOENLIJKE EUTHANASIE IS EEN BETERE OPLOSSING, ER WEDR NIET ALLEEN GEMARTELD ER WORDT GEMARTELD IN DE PSYCHIATRIE, ik heb mensen zien mishandelen om dat een poging tegen de wens van god is. Een jonge vrouw met gebroken ribben, ruw wassen dan leerde ze het wel af, straf elktro shocks wil je meer horen? Ik kreeg op mijn 17e een slaap ‘kuur’slaat helemaal nergens op, ik ging bijna dood aan een vergiftiging, mijn ouders werden niet eens op de hoogte gesteld, 53 verder denk ik nog steeds was ik maar wel overleden, heb ik niet gevochten??? Als ik doodga, heb ik me doodgevochten…. ,en ook op een gruwelijke wijze dankzij artsen is mijn zenuwstelsel verwoest. UPSET Zo waar, ik heb geleerd dat ik de moeite waard ben en niet van anderen tegen de stroom, ik kan mezelf op schoot nemen, heeft het geholpen. NEEN NOOIT. Het was niet alleen een emotionele optater, hij heft met mijn constitutie ook verstrekkend fysieke gevolg. Wie weet dood door schuld, wel cummulatief, nl ALTIJD RELATIEF en ze is niet WIJZER. Ik hoop dat Noa dit leest

Manja Croiset (Amsterdam, 5 juli 1946) is een Nederlandse dichteres, schrijfster, voordrachtskunstenaar en beeldend kunstenaar.
nl.wikipedia.org
Reacties
Esther Chayes
Verwijderen
Esther Chayes Manja, laat mijn dochter met rust. Zij heeft recht van spreken. Jij weet niet wat zij heeft meegemaakt. Dit gaat niet over jou. Laat het niet escaleren en haal dit weg

3 · 9 uur
Pieterdien Notermans heeft gereageerd · 2 antwoorden · 2 uur
Joop Lieverse
Verwijderen
Joop Lieverse Toon je nederig en waardig wanneer de moeder van een kind jou een verzoek doet ter zake haar kind. Dixi.

Mirelle Visser heeft gereageerd · 4 antwoorden · 4 uur
Esther Chayes
Verwijderen
Esther Chayes Kijk eens even hoe het zeer van mijn kind geëxploiteerd wordt. En waar gaan deze likes over? Ludo Tausch, Thea, Jean, Petri, Charlotte, Ahmed, Marino, Rivka en Sigrid?

 

Ga je gang met zijn allen, totaal ingestort, hoe kan ik me dat niet aantrekken? HET GING NIET OVER MIJ! Natuurlijk heb ik flashbacks van decennia psychiatrie en vast zullen jullie nu weer zeggen dat ik aandacht trek. Ik ben nagenoeg vermoord, ik pluk er nog dagelijks de warnge vruchten van. Het woord psychiatrie en dan mag ik niets zeggen. Ik ging toch al kapot en nu zal het nog erger worden, want er zullen nu nog meer verwijten komen.
Maar wat ik godsnaam doen aan huis nagenoeg bed gebonden….
Het ging niet over mij, het gaat over alle mensen in de psychiatrie.
Glukkig heeft niet iedereen levenslang, ik wel. O WAT IS ZIELIG. Wees blij dat je niet begrijpt wat voor impact dat heeft. Nederig….
Jullie hebben echt geen flauw idee wat er veroorzaakt wordt. Prijs je gelukkig.

 

Iets tot rust gekomen, zie ik het verschil in persoonlijkheden. Mireille en Oda Lijdsman ook heel erg bedankt, maar zo tekenend voor Marijtje en Wijnand zich niet met zo’n afscuwelijke discussie te bemoeien en dan daarna te laten hore, “WE ZIJN ER NOG!” Dat maakt ons tot mensen. Als ze nu eens allemaal zo’n open oog hadden OEI Manja fout, nu lever je toch kritiek of is het (god wat word ik onzeker van die dingen) ik heb mijn eigenheid nog. Was zelds spraken heel lang niet geweest van regressie en depersonalitie, ik ben terug op de rails, mijn hulp had nooit naar huis gedurfd en morgen komt Hal Droogleever Fortuyn dit ga ik niet allemaal bespreken, We zijn ernog en ik hoor Simon Hammelburg toch cynisme, zo’n ego”st ben ik dus om dar uit te komen. Het houdt me in stand en als mensen mijn taal niet spreken… Ik ben niet sterk genoeg om me te distantieren.Zoals jullie weten, heb ik een PGB nu al 15 jaar. Doorgaans geen mens uit de zorg liever studenten. Soms sollicitanten als ervarings deskundige, beledigd bij op voorhand een pertinent nee. Twee reden ze zijn gespecialiseerd in zich zelf, hebben dat overwonnen vinden dan dat ik dus ook had moeten kunnen. Natuurlijk zijn er mensen met een achtergrond met wie die match wel is, maar een intermenselijke match. En die zoek ik bij mijn PGB -ers. Maar dat is bekend, ik bedoel het niet zuur, maar ik meen het oprecht ze heeft me geblokkeerd en zal het niet lezen,. De psychiatrie is een zieke wereld ook de ‘hulp’ en vooral ordnung muss sein, niets persoonlijk. Esther Chayes vraag een PGB aan en haal je dochter weg waar ze zit, maar dat krijgt ze niet mee. Erg voor de dochter. het is heel erg, mensen met hersens komen er in ‘de zorg’het slechtse af. Of je moet arts zijn dan zijn er wel egards. Brengt me bij mijn vorige huisarts, die privé ernstige moeilijklheden had, uit de roulatie en een opname. Natuurlijk houd ik me dan niet op de achtergrond en schrijf dingen, die zgn niet horen in zo’n relatie. Het maakt me tot Manja onconventioneel, niet nederig, maar zoveel mogelijk waardig. Hij kwam terug. ‘men’vroeg aan mij: “vind je dat hij nog huisarts kan zijn”? Mijn atwoord; ”ik zou niet weten waarom niet, het had niets met zijn werk te maken”. Hal zou zeggen authentiek. Was de hoerenloperij van Rob Oudkerk chic, nee? Erger de roddelpers. Zou ik me door hem durven laten onderzoeken. Wis en waarachtij dat wat hij nodig had, had hij nl ergens anders ‘gehaald’en wat weet je van de anderen toch ppk niets, IK BEN ER WEER. Een column.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.