“EEN ROETMOP” HET IS GEEN DISCRIMINATIE EN OOK NIET GEESTIG. BIZAR V.N. © MANJA CROISET

“EEN ROETMOP” HET IS GEEN DISCRIMINATIE EN OOK NIET GEESTIG. BIZAR V.N. © MANJA CROISET
Wat een achterlijke reactie van de Verenigde Naties. Jongens, jongens waar zijn jullie mee bezig??? !!!!
WEL EENS BIJ EEN INTOCHT VAN SINTERKLAAS GEWEEST, WAAR DONKERE MENSEN ONBESCHILDERD VOOR ZWARTE PIET MOESTEN DOORGAAN? KINDEREN RIEPEN DAT ZIJN GEEN PIETEN.
TWEE VERSIES VAN DE ZWARTHEID. LETTERLIJK ZO ZWART ALS ROET VAN DOOR DE SCHOORSTEEN, MAAR OOK WEL HET VERHAAL VAN DE MOREN.
(EN NU MOETEN WIJ MORES LEREN!).
ALLE FEESTEN IN ALLE GODSDIENSTEN (HOOR IK ZEGGEN SINTERKLAAS IS NIET RELIGIEUS? KEN DE GESCHIEDENIS VAN SINT NICOLAAS, DE BISSCHOP VAN MYRA) KENNEN PARALLELLEN.

BIJ DE HERDERS NAAR BETLEHEM GINGEN, LIEP TEGEN HET NIEUWE JAAR. (terzijde ook zo iets toen was er nog een andere jaartelling, dus dat klopt ook niet). EEN VAN DE DRIE WIJZEN UIT HET OOSTEN WAS EEN MOOR.
ER WAREN KRANTENBERICHTEN HIEROVER DAT ZWARTE PIETEN DISCRIMINATOIR ZOU ZIJN ,, DAT WERD GEDEELD OP FACEBOOK EN ANDERE PLAATSEN.( IK HOOR NET, HEEL GOED, DAT RUTTEN! NOU NIET ECHT MIJN VRIEND, HIER NIET AAN MEEDOET.
AFSCHAFFEN VAN “ZWARTE”PIET IS KORAN OP DE MOLEN VAN GEERT WILDERS.
IK ROEP OP DEZE VISIE VAN MIJ TE DELEN. ALS MENS EN ALS SCHIJFSTER,(net zo mens als ieder ander), DIE BEZIG IS AAN HAAR GROOTSTE WERK OVER DISCRIMINATIE, BEGONNEN BIJ DE SHOAH, (die mij leven tekende), MAAR ALS GEËNGAGEERD MENS IS DAT UIT DE HAND GELOPEN EN IS AL SCHRIJVEND DE DISCRIMINATIE EN ANDERE GRUWELEN VANZELF MEEGEKOMEN!
© Manja Croiset
ik heb een kennis gehad, diens zoon op het voortgezet onderwijs de enige blanke Nederlander was in zijn klas en dat de school zoals altijd sinterklaas wilde vieren en dat is toen niet doorgegaan. Nou dat vind ik die discriminatie, wij moeten ons verdiepen in de culturen van de nieuwkomers. Suum Cuique, maar het lijkt me heel normaal, dat je je aanpast waar je gaat wonen, daarbij hoef je je zelf niet te verloochenen! Het is nu wel een hele column geworden!!! DELEN! AUB.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.