Recensies AKO site wie is die vrouw in de spiegel? bloemlezing of rouwkrans?

Marina de Graaf

BLOEMLEZING OF ROUWKRANS
Sublieme vondst. Of hij slaat op de dood van haar ouders, het verwoeste leven van Manja Croiset of de op handen zijnde dood van haar zelf inhet midden latend! Alhoewel ze wel eindigt met een afscheid. Maar van mij mag dat “een Heintje Davids”effect zijn. Ik vond de reportage bij de Joodse omroep aangrijpend ( komt die film er nog?) Niet alleen maar, per slot van rekening is het een bloemlezing, maar de Shoah erg op de voorgrond! Het boekje grijpt je naar je keel. Zoals vaker bij haar. Ik vind het een erg goed boekje, misschien wel het beste. Hoe feliciteer je een zo beschadigd mens? Eenvoudig door te complimenteren. Hoe verdrietig ook weer, dat niet doorgang vinden van de presentatie van wat ze HAAR Barlaeusgymnasium noemt. Wel een mooie YT van gemaakt ( zoals vele andere van haar hand).Kortom in 10 met een griffel. Zoals ze zelf waarschijnlijk horen wil cum laude. Dat minderwaardigheidscomplex blijft. Wat valt op te maken uit de titel! Wie is de vrouw in de spiegel, dat blijkt ze na 66 jaar nog niet te weten! Maar Manja Croiset heeft heel veel inhoud en vele facetten! De vormgeving ook heel mooi, dat blijkt ze zelf te ontwerpen! Dit zette ik op de Ako en NRC site!

 

Puck Visser

Manja, ik hoef alleen je weblog te citeren. Compact en compleet. Compact zeker, bijzonder voor jou en ja er komt in die 95 bladzijden heel veel aan de orde, maar volmaakt bestaat niet. Maar een prachtige boekje. Zeker geen bundel. Ik citeer je weer. Deze zin uit je “gedicht”
4 mei het gezin staat op het Leidseplein x85
indrukwekkend mooi en verdrietig tegelijk.

(Ik hoor jouw unieke intonatie in de youtube versie daarvan!) Dat geldt voor dit boekje. Ik bedoel daarmee dat “indrukwekkend mooi en verdrietig tegelijk”

 

2 Reacties op “Recensies AKO site wie is die vrouw in de spiegel? bloemlezing of rouwkrans?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.