Obligaat vergankelijkheid emoties verwarring.

Er komt iets bij me boven borrelen. Ik heb alle speeches van de crematie van mijn vader zowel als mijn moeder in mijn hoofd en de muziek. Imposant, mooi en toch opeens hoe obligaat en zo’n uitvaartverzorger. Hij staat daar een paar keer per dag met een uitgestreken smoel, wat heeft het voor betekenis. Ja, persoonlijke emoties en anderzijds toch ook wel een beeld van een voorbij tijdperk van deze hoge negentigers! Verwarring. Maar dat is alles bij mij. Is niet het hele leven obligaat???? Anderzijds we wilden geen rouwstoet, zijn allemaal met eigen auto’s gegaan en toen wou die man toch die auto op het terrein langzaam laten rijden en ervoor lopen, vonden we ook onzin, waarom zou dat eerbiediger zijn? Gewoon rijden van mortuarium naar de zaal. Maar ook daar zijn we vast niet uniek in!

Bij de begrafenis van het kleinzoontje van mijn zusje, reden zijn ouders in een stationcar, hun dochtertje op de achterbank en het kistje achter in de auto. Ook geen langzaam rijdende stoet en het was hartverscheurend, maar ook zo indrukwekkend mooi, hoe dat helemaal gegaan is.

Mijn neef, die zelf het kistje droeg , zelf getimmerd en samen met zijn dochtertje geverfd in de door haar gewenste kleur en ik begin me toch te huilen en het is ruim 10 jaar geleden, zo emotioneel tegenwoordig!

Hier kan je dus ook bij zeggen, dat is god bestond , het schoft een was, indrukwekkend en mooi, maar wat een onvoorstelbaar verdriet, het is allemaal niet bevatten, dus hangen mensen alles aan een god op. En waarom zijn de Griekse goden verhaaltjes en ook de Germaanse, daar zijn nota bene weekdagen naar vernoemd.

 

Een Reactie op “Obligaat vergankelijkheid emoties verwarring.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.