(on) verdraagzaamheid!

Statement!

Van ons nederlanders wordt verwacht, dat wij ons verdiepen in de cultuur en godsdiensten van de immigranten.

Ik kom niet in de synagoge, ik kom niet in de kerk, ik kom niet in een moskee. Kerklokken en minaretten bezorgen geluidsoverlast.

Zelden verdiepen niet gelovigen zich in het gedachtengoed en de emoties van de niet gelovigen, alsof ze die niet ook zouden hebben, andersom wordt het gewoon gevonden, dat jij dat als ongelovige wel doet en op de hoogte bent.

Pas geleden ben ik door een “vriend” uitgemaakt voor racist, omdat hij doorzaagde over het niet dragen van een keppeltje van een wederzijds joods contact.

Ik zeg: houd eens op…. gelooft niet. Jawel, hij is een jood, ik zeg ik ben een jodin en dat is een ras en bij mij geen geloof en je kunt het geloven of niet. Ik ging te ver, hij wilde niet meer met me corresponderen en ik ben een RACIST!

Nou, dat weet ik dan ook weer.

Verscheidene malen in mijn niet zo eenvoudige leven, hebben mensen voor me wil bidden ( goed bedoeld natuurlijk), maar nee bedankt, dat wil ik niet en het getuigt ook niet van respect voor mijn levensopvatting, die ik geacht word wel voor de ander te hebben. Ooit leek ik dood te gaan en iemand wou een kaarsje branden. NEEEEEEEEE. En nu opnieuw met iemand in gesprek over dat onderwerp, dat ik dat ook niet kan voor een ander. Verbazing!! Begrijpen hoeft niet/ kan niet. Want ik kan het andersom ook niet.

Maar de verbazing, is eigenlijk wel heftig, er wordt gewoon niet bij stil gestaan en dan ben ik niet tolerant????

Mijn buurvrouw mag gerust in haar bourkini in de tuin liggen maar ik wil daar in de tuin naast wel naakt kunnen zonnen!

SUUM CUIQUE, dat blijft overeind, maar dan wel graag van alle kanten!

 

 

2 Reacties op “(on) verdraagzaamheid!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.