associaties en verhalen Manja Croiset Harry Mulisch Hugo Claus Hans Christiaan Andersen Willy Lindwer e.v.a waaronder Carlo Collodi

Wakker liggen weer een  "stenen" hoofd wat wel denkt en associeert. nl. een stenen bruidsbed ( Harry Mulisch) een bruid in de morgen ( Hugo Claus)  en die bruid wordt dan wakker met het gevoel van een prinses op de erwt ( of nog erger) Hans Christiaan Andersen.

En dan, dan hoor ik bij het nieuws  Harry Mulisch overleden 83( ik noem net zijn naam)  en mijn ouders gaan maar door dinsdag 70 jaar getrouwd.

Nooit ben ik met Mulisch bezig, ik zie hem 1 x per jaar op tv op het boekenbal en schrijft(schreef) goed, maar niet sympathiek en ik denk aan hem en hij is dood. Is dat wat ,mijn hulpen vinden ook weer een Manja ding. Niet de acteurskant, maar Gerard?

Deze link kreeg ik later van Willy Lindwer – documentaire van hem(Mulisch begint bij 6 minuten!) Hele link overigens interessant.

http://www.youtube.com/watch?v=jD6D9p-Z3BM&feature=player_embedded

Nu bij het nieuws van 18 uur op zondag de 31 e. Dat veel mensen hem net als ik arrogant en ijdel vonden, maar de mensen , die hem echt kenden , kenden hem als een aimabel mens.

Als we nog even door gaan met verhaaltjes kom ik bij Pinocchio Mulisch moet veel gejokt hebben in zijn leven!! ūüôā Als kind niet en later die enorme neus , niet gewoon een joodse gok.

Dit is vele veranderingen en toevoegingen verder. Bewerkt toen zijn dood bekend was geworden, maar toen de gedachten begonnen, was hij reeds overleden, maar de buitenwereld had daar nog geen weet van.

Mijn boek "een hart van bloedkoraal"moet eens meer vorm gaan krijgen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.